⭐🚚 Aktuální doba doručení je 1-5 pracovních dní 🚚⭐

Oříšková čokoláda Tmavá - Lískové oříšky Piemonte IGP

Kód: 3193
Novinka
Značka: Choklid
139 Kč 124,11 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Jemné pomalu pražené lískové oříšky té nejvyšší kvality spojené se 70% čokoládou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavá čokoláda s lískovými ořechy. Minimální obsah kakaové sušiny 55%

Složení: kakaová hmota, cukr z cukrové třtiny, kakaové máslo, lískové ořechy (10%), emulgátor sójový lecitin. Může obsahovat stopy mléka, ořechu a jiných skořápkových plodů, sezamu, lepku.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie 624 kcal/ 2528 kJ, tuky 46g, z toho nasycené mastné kyseliny 39g, sacharidy 49g, z toho cukry 39g, bílkoviny 5g, sůl 0mg.

Hmotnost 60 g. 

Skladování na suchém a chladném místě.

Výrobce: Choklid s.r.o., IČ: 08783624, třída Kpt. Jaroše 1922/3, Černá Pole (Brno-střed), 602 00 Brno


Používáme pouze nejlepší Piedmontské ořechy I.G.P., pocházející z kopce Langa, který dává naším krémům ideální strukturu bez nutnosti přidávání tuků, odlišných od těch, které jsou přirozeně obsaženy v ořechách.

V současné době zahrnuje několik členů, kteří pracují se svými středně velkými farmami v oblasti Alta Langa v provincii Cuneo. Toto je nejvhodnější oblast Piemontu  pro farmaření lískových ořechů, která nám poskytuje vysoce kvalitní produkt s jedinečným parfémem a vůní. Ne náhodou jsou lískové ořechy z Piemonte I.G.P. (Piedmont Hazelnut I.G.P). považovány a uznávány jako nejlepší lískový oříšek na světě.

Jednou ochutnáte a už nikdy nebudete chtít jiné. Ferrari mezi lískovými ořechy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Choklid a Carezza Deluxe
Hmotnost: 0.06 kg
Druh: Tmavá
Procento kakaa: 55
Výrobce: Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
VK Avatar autora | 26.10.2024
Vynikající čokoláda, křehké ořechy křupavé a totéž u mandlové čoko a jemná chuť hořké čokolády

PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM

Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby čokoládových pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.

 

UČÍME SE VYRÁBĚT ČOKOLÁDU

Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsme se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.

 

PĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY

Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.

 

CHOKLID - TY NEJLEPŠÍ PRALINKY A ČOKOLÁDA

Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péčí dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.