Georgia Ramon - Mexico Almendra Blanca 91% BIO
Artikelnummer: 4332Detaillierte Produktbeschreibung
„Almendra Blanca“ bedeutet übersetzt „weiße Mandel“, denn die weiße Farbe dieser Bohne verleiht der fertigen Tafel trotz seines hohen Kakaoanteils ein helleres Aussehen.
Dieser besondere Kakao stammt von der 30 Hektar großen Plantage, die von Agrofloresta für Schulungskurse indigener Kleinbauern genutzt wird, die am Projekt Selva Tabasqueño teilnehmen. 2014 gründeten Hugo Francisco Chavez und seine Freunde Agrofloresta Mesoamericana, um einen degradierten Wald in einen vielfältigen Kakaowald umzuwandeln. Dieser Demonstrationsbetrieb veranschaulicht den biologischen Kakaoanbau in einem agroforstwirtschaftlichen System unter Verwendung lokaler Holzbaumarten.
Auf dem Betrieb werden nur zehn lokale Sorten angebaut, die das Ergebnis einer jahrzehntelangen Selektion einheimischer Kakaobäume sind. Sie repräsentieren einige der besten Criollo Tabasqueño-Kakaosorten, die unter dem Namen Almendra Blanca bekannt sind. Die meisten dieser Kakaosorten weisen weiße Kakaobohnen auf.
Da auch einige Criollo-Tabasqueño-Kakaos mit violetten Bohnen hervorragende Geschmackseigenschaften gezeigt haben, schützt die Farm nicht nur weißkernige Kakaos.
Die Verfügbarkeit ist auf Mengen von etwa 1 Tonne/Jahr beschränkt. Von der Ernte 2021 gingen nur etwa 400 kg nach Europa.
Zutaten: Kakaobohnen, Rohrohrzucker, Kakaobutter
Aroma: Karamell, Nüsse und tropische Früchte
Kann Spuren von Milch und Nüssen enthalten.
Zusätzliche Parameter
Kategorie: | Dunkle Schokolade |
---|---|
Gewicht: | 0.05 kg |
Allergene: | Glutenfrei, Laktosefrei, Vegan, Kein Soja, Organické, BIO |
Prozent Kakao: | 91 |
Importeur: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.