Ocelot Chocolate - Dunkle Schokolade mit Meersaltz 70% BIO
Artikelnummer: 4616Detaillierte Produktbeschreibung
Ocelot hat seinen Sitz in Schottland und produziert in jeder Hinsicht außergewöhnlich feine Schokolade. Nicht nur die Verpackung, sondern auch die wunderbaren Geschmacksvariationen überzeugen. Für die Kakaomasse oder besser gesagt: Schokoladenmasse arbeiten sie eng mit Original Beans zusammen.
Original Beans bietet eine Reihe von Schokoladen aus Einzellagen an, die auch den Schutz des Regenwaldes fördern. Diese Virunga-Schokolade wird im Virunga-Nationalpark im Osten der Demokratischen Republik Kongo geerntet.
Zutaten: Kakaomasse Original Beans Couverture Virunga, biologischer unraffinierter Rohrzucker, biologische Kakaobutter, Meersalz (1 %).
Geschmacksnoten:
Hergestellt in einer Fabrik, die auch Gluten, Milch und Baumnüsse verarbeitet.
Zusätzliche Parameter
Kategorie: | Dunkle Schokolade |
---|---|
Gewicht: | 0.07 kg |
Allergene: | Glutenfrei, Laktosefrei, Vegan, Kein Soja, Organické, BIO |
Prozent Kakao: | 70 |
Importeur: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.
Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí.
Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek.
Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku.
Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu.