Ocelot Chocolate - Lemon Olive Oil White 37% BIO
Code: 4619Product detailed description
Based in Scotland, Ocelot produces exceptionally fine organic chocolate in every way. Not only the packaging stands out, but also the wonderful flavour combinations. Their organic cacao, or better: chocolate mass, is sourced in close cooperation with Original Beans.
Original Beans produce a series of excellent single plantation chocolates, stimulating conservation of the local (rain)forest. This specific bar is based on organic cacao from the Yuna River Valley in the Dominican Republic and then generously infused with Puglian lemon olive oil. The oil is made at a family mill where they stone-grind whole fresh organic lemons along with the olives at harvest time, resulting in a perfumed, grass-green elixir that elevates the creamy white chocolate to another level of deliciousness. Stunningly smooth and fragrant; summer bliss in a bar!
Ingredients: Cacao butter, raw cane sugar, whole milk powder, lemon olive oil (Italian extra virgin olive oil 70%, lemon 30%)(4.76%). Milk solids: 26% minimum. Cacao solids: 37% minimum.
Contains milk. May contain traces of tree nuts.
Additional parameters
Category: | Single Origin |
---|---|
Weight: | 0.07 kg |
Allergens: | Gluten-free, Organic, BIO |
Druh: | Bílá |
Percentage of cocoa: | 38 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Be the first who will post an article to this item!
Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí.
Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek.
Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku.
Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu.