Blanxart Congo 82 % BIO
Code: 4609Product detailed description
Blanxart Congo 82% BIO
The Classic and Premium Origins series represent Blanxart’s selection of chocolates for the most demanding palates. These bars were created to highlight the aroma and character of cocoa beans from a diversity of distant shores. This very popular organic dark 82% chocolate bar is made from Forastero cocoa beans collected in the Rwenzori Mountains of the tropical eastern Congo basin. An aromatic chocolate with a very fine texture. Between the East-African savannas and the dense rainforests of the Congo basin, exactly on the equator, lie the origins of these cocoa beans. They are grown on the foothills of the Rwenzori mountains – sometimes referred to as the Mountains of the Moon, the mythical source of the Nile – which have a mild climate and unique terroir, packing the cocoa beans with fruity flavours. Flavour notes: fruity, with notes of red fruit and citrus combining perfectly with subtle richer, toasted touches of coffee, wood and nuts. Ingredients: cocoa, sugar, cocoa butter. Vegan and gluten-free. May contain traces of milk, nuts, peanuts, sesame and soy.
Additional parameters
Category: | Chocolate bar |
---|---|
Weight: | 0.08 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, Organic |
Druh: | Tmavá |
Percentage of cocoa: | 82 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Be the first who will post an article to this item!
Řemeslná čokoláda z kakaa jednoho původu.
NAŠE HISTORIE
Tradice a výroba čokolády z jiného století.
Bylo to v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími cukrárnami v Evropě.
Jeho vášní pro dokonalost v řemeslných cukrovinkách bylo semínko, které vedlo k založení jedné z nejznámějších katalánských továren na čokoládu: Bombons Blanxart.
Všechno to začalo ve skromné dílně v sousedství Les Corts (Barcelona) a plněním snu: přinést do čokolády ty nejlepší kakaové boby z Ghany, Konga a Guayaquilu.
OD BOBU K ČOKOLÁDĚ
Dokonalost naší řemeslné čokolády.
Bean to Bar (od bobu k čokoládě) je název procesu, který začíná, když řemeslník vybere kakaové boby a zpracuje je na čokoládové tabulku nebo čokolády, které sám zabalí a prodá.
Jedná se o proces řemeslné výroby, který vyžaduje zvláštní znalost produktu, trpělivost, prioritu v kvalitě a ochotu nabídnout labužníkovi to nejlepší kakao.
Blanxart je tomuto přístupu věrný a spoléhá na kakao jednoho původu pro čokoládu vynikající kvality.