Blanxart Peru – Alto Piura 100% BIO
Code: 1970Product detailed description
The Classic and Premium Origins series represent Blanxart’s selection of chocolates for the most demanding palates. These bars were created to highlight the aroma and character of cocoa beans from a diversity of distant shores.
This organic 100% bar is made from hand-selected Criollo-cocoa beans from the Alto Piura region of Peru. A beautifully full-bodied cocoa with subtle acidity and mild bitter notes, containing only the natural sugars from the cocoa bean.
Flavour notes: notable for its intense citrus notes, combined with vegetable and earthy nuances.
Ingredients: cocoa.
Vegan and gluten-free.
May contain traces of milk, nuts and soy.
Additional parameters
Category: | Chocolate bar |
---|---|
Weight: | 0.08 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, Organic, BIO |
Druh: | Tmavá |
Percentage of cocoa: | 100 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Řemeslná čokoláda z kakaa jednoho původu.
NAŠE HISTORIE
Tradice a výroba čokolády z jiného století.
Bylo to v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími cukrárnami v Evropě.
Jeho vášní pro dokonalost v řemeslných cukrovinkách bylo semínko, které vedlo k založení jedné z nejznámějších katalánských továren na čokoládu: Bombons Blanxart.
Všechno to začalo ve skromné dílně v sousedství Les Corts (Barcelona) a plněním snu: přinést do čokolády ty nejlepší kakaové boby z Ghany, Konga a Guayaquilu.
OD BOBU K ČOKOLÁDĚ
Dokonalost naší řemeslné čokolády.
Bean to Bar (od bobu k čokoládě) je název procesu, který začíná, když řemeslník vybere kakaové boby a zpracuje je na čokoládové tabulku nebo čokolády, které sám zabalí a prodá.
Jedná se o proces řemeslné výroby, který vyžaduje zvláštní znalost produktu, trpělivost, prioritu v kvalitě a ochotu nabídnout labužníkovi to nejlepší kakao.
Blanxart je tomuto přístupu věrný a spoléhá na kakao jednoho původu pro čokoládu vynikající kvality.