Georgia Ramon Haïti 80% BIO
Code: 2189Product detailed description
Haiti is an island nation located on the island of Hispaniola in the Greater Antilles. Haiti is located in the western part of the island and the neighboring state of Dominican Republic in the eastern part.
More than a century ago, the Dufort family started their activities in the coffee business. The family was one of the largest coffee exporters in Haiti. In 1970 the company began roasting coffee itself and is now Haiti's largest coffee roastery. Over the years they have worked, learned and grown together with the farmers and cooperatives. The commitment to quality helped raise awareness of the value of the fruit.
With the same philosophy, the Dufort family started a new company with cocoa farmers in 2014. They too should be able to better recognize the value of their product and the appreciation of the end consumer should also be increased. Under the name “Produits des Iles SA (PISA)” they set up a production facility in the north of Haiti, the center of cocoa cultivation. Located in the middle of the five main regions, it takes a maximum of three hours by car to get to the most distant plantation.
The network now consists of more than 1,500 organic farmers, with the average plantation size being relatively small and the largest being just one hectare. PISA supports the farmers in all matters, be it cultivation or new equipment, and employees drive to the plantations six days a week to buy the fresh cocoa pods. In a short period of time, PISA was able to increase the average harvest and more than double the income of cocoa farmers.
Cocoa content: 80%
Ingredients: Haiti cocoa mass, raw cane sugar, cocoa butter.
Unless otherwise indicated, all raw materials are from organic farming. DE-ÖKO-003 Non-EU agriculture.
Cocoa varieties: Trinitario & Criollo
Aroma profile: ripe figs, sour cherries and roasted nuts. With floral notes.
Roast: medium
Grinding: 24 hours
Conching: Without
Gluten free
Vegan
May contain traces of nuts and milk
Additional parameters
Category: | Chocolate bar |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, BIO |
Druh: | Tmavá |
Percentage of cocoa: | 80 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Be the first who will post an article to this item!
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.