Georgia Ramon - Mexico Almendra Blanca 91% BIO
Code: 4332Product detailed description
“Almendra Blanca” translates to “white almond”. The white color of this special cocoa bean gives the finished bar a lighter look despite its high cocoa content. c
This special white cocoa comes from the 30 hectare estate, used by Agrofloresta for training courses of indigenous smallholder farmers participating in the Selva Tabasqueño project. In 2014 Hugo Francisco Chavez and his friends started Agrofloresta Mesoamericana to convert a degraded terrain into a diverse cocoa forest, which has been used as a demonstration farm for organic cocoa growing in an agroforestry system using local timber tree species.
On the farm ten local cocoa varieties are grown, resulting from decades of selection of native cocoa trees. They now represent some of the best Criollo Tabasqueño cocoa, commonly known as Almendra Blanca because most of these cocoas have white beans.
As some Criollo Tabasqueño cocoas with purple beans have also shown outstanding flavor characteristics, the farm does not only preserve white seeded cocoas, so that the final batches have about 70% white beans.
Availability is limited to volumes around 1 ton/year. From the 2021 harvest only about 400 kg went to Europe.
Ingredients: cocoa beans, raw cane sugar, cocoa butter.
Flavour notes: caramel, nuts and tropical fruits.
May contain traces of milk and nuts.
Additional parameters
Category: | Dark chocolate |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, Vegan, No soy, Organic, BIO |
Percentage of cocoa: | 91 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Be the first who will post an article to this item!
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.