Naïve Molecules Purple 75%
Code: 4287Product detailed description
Thanks to an improved process, now almost purple in colour and taste!
Bioactive dark chocolate
Domantas says: “Molecules™ is the most innovative product I have ever created. I have been researching the chemical composition of cocoa, and it is a great natural source for endocannabinoids, opiates and stimulants. The therapeutic dose of these chemicals can alter brain chemistry and induce chocolate euphoria. In cooperation with scientists I have developed the process of preserving the abundant quantities of endorphins, antioxidants, trace minerals and vitamins naturally present in cocoa. This chocolate is dedicated to the people who want to hack their own biology.
More than three hundred phytochemicals occur in fresh cocoa beans. We have developed a method to conserve them, making sure that this chocolate contains almost four times as many antioxidants than conventional dark chocolate.”
The cocoa beans Domantas uses come from Chuncho, Peru. The sweetener erythritol is a natural sweetener which is found in fruit but also mushrooms. Its sweetness is 70% of that of sugar. You can observe a somewhat cooling effect during consumption. Erythritol is not absorbed by the body.
Ingredients: cocoa mass* (>75%), erythritol*, cocoa butter*.
* = organic.
May also contain traces of nuts, peanuts, sesame, barley, milk and sunflowers.
Additional parameters
Category: | Dark chocolate |
---|---|
Weight: | 0.057 kg |
Allergens: | Gluten-free, Lactose free, No soy, Without sugar |
Percentage of cocoa: | 75 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své Bean to Bar čokolády.
Každé ráno čokoládový mistr pečlivě pečuje o čerstvost kakaových bobů, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před stovkami let se kakaová zrna pomalu válí a konšují, aby uvolnila svou mimořádnou vůni ovoce, ořechů a květin v jemně hotové čokoládové tabulce. Tyto ručně vyrobené tabulky jsou později uloženy, aby vyzrály a vytvářely komplikovanou řadu chutí a koření.
V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 takových producentů po celém světě, začíná produkční cyklus sušeným kakaovým bobem. Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domov Chocolate Naive. Pro nás jsou nejdůležitější dva klíčové principy. Nejprve pracujeme pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé se snažíme stát se řemeslníky světové úrovně při práci s tímto typem vynikající výroby. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně rodí po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu naše výrobky uvádějí Litvu na mapě jídel jako vycházející hvězda gurmánské čokolády na světě.
Zažijte kousek tajemství
pro tebe.