Ocelot Chocolate - Bielá čokoláda 37% s citrónovo-olivovým olejom
Kód: 4619Podrobný popis
Ocelot, sídliaci v Škótsku, vyrába výnimočne jemnú organickú čokoládu vo všetkých smeroch. Nielen balenie je výnimočné, ale aj úžasné chuťové kombinácie. Ich organické kakao, presnejšie kakaová hmota, je získavané v úzkej spolupráci s Original Beans.
Original Beans vyrába sériu vynikajúcich čokolád z jednej plantáže, ktoré podporujú ochranu miestneho (dažďového) lesa. Táto konkrétna tabuľka je založená na organickom kakau z údolia rieky Yuna v Dominikánskej republike a veľkoryso obohatená puglijským citrónovým olivovým olejom. Tento olej sa vyrába v rodinnom mlyne, kde sú počas zberu spolu s olivami kamenne drvené celé čerstvé organické citróny, čo vytvára voňavý, trávovo zelený elixír, ktorý povyšuje krémovú bielu čokoládu na úplne novú úroveň lahodnosti. Ohromujúca jemnosť a vôňa; letná radosť v jednej tabuľke!
Zloženie: kakaové maslo, surový trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko, citrónový olivový olej (taliansky extra panenský olivový olej 70 %, citrón 30 %) (4,76 %). Obsah mliečnych zložiek: minimálne 26 %. Obsah kakaových zložiek: minimálne 37 %.
Obsahuje mlieko. Môže obsahovať stopy orechov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí.
Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek.
Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku.
Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu.