Standout Nordic Nature - Blackcurrant Tmavá 63 %
Kód: 2145Podrobný popis
Nordic Nature - Black Currant 63% - čokoláda s černým rybízem
Pro tuto čokoládu jsme použili kakaové boby z Öko Caribe v Dominikánské republice, které jsme zkombinovali s černým rybízem z Finska
Severská příroda je plná skutečně výjimečných chutí, která se přirozeně vyvinula po dlouhou dobu. Na počest tohoto dědictví jsme vytvořili kolekci čokolád s příchutí, ve které jsme použili pouze nejtypičtější příchutě severské přírody.
Obsah:
50 g / 1,76 oz čokolády
Kakaová sušina 63%
Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, černý rybíz
Organické složky
Může obsahovat stopy MLÉKA
Nutriční hodnoty (na 100 g):
Energie: 2458 kJ, 585 kcal
Tuk : 42 g - z toho nasycené 25 g
Sacharidy: 45 g - z toho cukry: 32 g
Bílkoviny: 7 g
Sůl: 0 g
Skladujte na chladném a suchém místě 14-18 °C.
Vyrobeno ve Švédsku:
Standout Chocolate
Färåsvägen 45
42837 Kållered
Dodatočné parametre
Kategória: | Standout Chocolate |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
Alergeny: | Bez lepku |
Druh: | Tmavá |
Hmotnost: | 50 g |
Ocenění: | Great Taste Awards 2020 |
Procento kakaa: | 63 |
Dovozca pre SR: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Děláme dobře!
Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.
Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.
Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace.
Řemeslo
Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)
Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.
Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!
Čokoláda
Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.
Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.
Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.