Blanxart Congo Tmavá 82 % BIO
Kód: 4609Podrobný popis
Blanxart Congo 82% BIO
Séria Classic a Premium Origins predstavuje výber čokolád Blanxart pre najnáročnejšie chute. Tieto tabuľky boli vytvorené na zdôraznenie arómy a charakteru kakaových bôbov z rôznych vzdialených končín sveta.
Táto veľmi obľúbená bio horká čokoláda s obsahom kakaa 82 % je vyrobená z kakaových bôbov Forastero zbieraných v pohorí Rwenzori v tropickej oblasti východnej kotliny Konga. Aromatická čokoláda s veľmi jemnou textúrou.
Medzi východoafrickými savanami a hustými dažďovými pralesmi kotliny Konga, presne na rovníku, leží pôvod týchto kakaových bôbov. Pestujú sa na úpätí pohoria Rwenzori – niekedy označovaného ako Mesačné hory, mýtický prameň Nílu – kde mierne podnebie a jedinečné terroir dávajú kakaovým bôbom ovocnú chuť.
Chuťové tóny: ovocné, s tónmi červeného ovocia a citrusov, ktoré sa dokonale kombinujú s jemnejšími, bohatšími praženými tónmi kávy, dreva a orechov.
Zloženie: kakao, cukor, kakaové maslo.
Vegánske a bez lepku.
Môže obsahovať stopy mlieka, orechov, arašidov, sezamu a sóje.
Dodatočné parametre
Kategória: | Tabulková čokoláda |
---|---|
Hmotnosť: | 0.08 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Organické |
Druh: | Tmavá |
Procento kakaa: | 82 |
Dovozca pre SR: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Řemeslná čokoláda z kakaa jednoho původu.
NAŠE HISTORIE
Tradice a výroba čokolády z jiného století.
Bylo to v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími cukrárnami v Evropě.
Jeho vášní pro dokonalost v řemeslných cukrovinkách bylo semínko, které vedlo k založení jedné z nejznámějších katalánských továren na čokoládu: Bombons Blanxart.
Všechno to začalo ve skromné dílně v sousedství Les Corts (Barcelona) a plněním snu: přinést do čokolády ty nejlepší kakaové boby z Ghany, Konga a Guayaquilu.
OD BOBU K ČOKOLÁDĚ
Dokonalost naší řemeslné čokolády.
Bean to Bar (od bobu k čokoládě) je název procesu, který začíná, když řemeslník vybere kakaové boby a zpracuje je na čokoládové tabulku nebo čokolády, které sám zabalí a prodá.
Jedná se o proces řemeslné výroby, který vyžaduje zvláštní znalost produktu, trpělivost, prioritu v kvalitě a ochotu nabídnout labužníkovi to nejlepší kakao.
Blanxart je tomuto přístupu věrný a spoléhá na kakao jednoho původu pro čokoládu vynikající kvality.