⭐🚚 Objednávky budeme expedovat od 6.1. 2025 🚚⭐
🎄🍫 Přejeme sladký rok 2025 🍫🎄

Blanxart Congo Tmavá 82 % BIO

Kód: 4609
Single Origin Bean To Bar
Značka: Blanxart
€7,12 €6,36 bez DPH
Skladem
Možnosti doručenia

Táto bio horká čokoláda s obsahom kakaa 82 % je vyrobená z kakaových bôbov Forastero zbieraných v pohorí Rwenzori v tropickej oblasti východnej kotliny Konga. Aromatická čokoláda s veľmi jemnou textúrou.

Detailné informácie

Podrobný popis

Blanxart Congo 82% BIO

 

Séria Classic a Premium Origins predstavuje výber čokolád Blanxart pre najnáročnejšie chute. Tieto tabuľky boli vytvorené na zdôraznenie arómy a charakteru kakaových bôbov z rôznych vzdialených končín sveta.

Táto veľmi obľúbená bio horká čokoláda s obsahom kakaa 82 % je vyrobená z kakaových bôbov Forastero zbieraných v pohorí Rwenzori v tropickej oblasti východnej kotliny Konga. Aromatická čokoláda s veľmi jemnou textúrou.

Medzi východoafrickými savanami a hustými dažďovými pralesmi kotliny Konga, presne na rovníku, leží pôvod týchto kakaových bôbov. Pestujú sa na úpätí pohoria Rwenzori – niekedy označovaného ako Mesačné hory, mýtický prameň Nílu – kde mierne podnebie a jedinečné terroir dávajú kakaovým bôbom ovocnú chuť.

Chuťové tóny: ovocné, s tónmi červeného ovocia a citrusov, ktoré sa dokonale kombinujú s jemnejšími, bohatšími praženými tónmi kávy, dreva a orechov.

Zloženie: kakao, cukor, kakaové maslo.
Vegánske a bez lepku.
Môže obsahovať stopy mlieka, orechov, arašidov, sezamu a sóje.

Dodatočné parametre

Kategória: Tabulková čokoláda
Hmotnosť: 0.08 kg
Alergeny: Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Organické
Druh: Tmavá
Procento kakaa: 82
Dovozca pre SR: Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Řemeslná čokoláda z kakaa jednoho původu.

nosotros_historia

NAŠE HISTORIE

Tradice a výroba čokolády z jiného století.

Bylo to v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími cukrárnami v Evropě.

Jeho vášní pro dokonalost v řemeslných cukrovinkách bylo semínko, které vedlo k založení jedné z nejznámějších katalánských továren na čokoládu: Bombons Blanxart.

Všechno to začalo ve skromné ​​dílně v sousedství Les Corts (Barcelona) a plněním snu: přinést do čokolády ty nejlepší kakaové boby z Ghany, Konga a Guayaquilu.

nosotros_bean_to_bar

OD BOBU K ČOKOLÁDĚ

Dokonalost naší řemeslné čokolády.

Bean to Bar (od bobu k čokoládě) je název procesu, který začíná, když řemeslník vybere kakaové boby a zpracuje je na čokoládové tabulku nebo čokolády, které sám zabalí a prodá.

Jedná se o proces řemeslné výroby, který vyžaduje zvláštní znalost produktu, trpělivost, prioritu v kvalitě a ochotu nabídnout labužníkovi to nejlepší kakao.

Blanxart je tomuto přístupu věrný a spoléhá na kakao jednoho původu pro čokoládu vynikající kvality.