Georgia Ramon - Guatemala 70% BIO
Kód: 4323Podrobný popis
Guatemala je najľudnatejší štát v Strednej Amerike, na juhu polostrova Yucatán. Guatemala susedí na juhovýchode s Hondurasom, na juhu so Salvádorom, na severe s Mexikom a na východe s Belize. Krajina má dve pobrežia, úzky vstup do Honduraského zálivu, ktorý je súčasťou Karibského mora, na východe a tichomorské pobrežie na juhozápade.
Družstvo DeLaSelva
Georgia Ramon je členkou družstva De LaSelva. To vzniklo na základe projektovej činnosti renomovanej nadácie OroVerde, ktorá sa zaoberá obhospodarovaním tropických lesov. DeLaSelva je španielsky výraz, ktorý znamená "z dažďového pralesa".
Sierra de las Minas
Nákup čokolády Jolomijix vytvára príjem pre domorodé komunity Quecha na okraji národného parku Sierra de las Minas. Táto horská oblasť bola už v roku 1992 uznaná za biosférickú rezerváciu UNESCO. Dôvodom je mimoriadna biodiverzita oblačných lesov, ktoré dosahujú výšku viac ako 3 000 metrov - žije tu viac ako 885 druhov vtákov, cicavcov, plazov a obojživelníkov. Sú tiež domovom quetzala, legendárneho vtáka mayských bohov a heraldického zvieraťa Guatemaly.
Kakao sa pestuje veľmi zvláštnym spôsobom: v biologicky rozmanitých lesných záhradách. Kakaovníky rastú v zmesi s ovocnými a tiennymi stromami. Rodiny tak získavajú bohatú úrodu na desiatky rokov, ďalší príjem a zároveň sa zachováva dažďový prales. Prostredníctvom vlastného spracovania a predaja sa drobní pestovatelia stávajú ekonomicky nezávislejšími a ďalej rozvíjajú svoju sebestačnosť.
Špeciálne kakao z Guatemaly zohrávalo hlavnú úlohu už vo vyspelej civilizácii Mayov pred viac ako 2 000 rokmi. Ich potomkovia v pohorí Sierra de las Minas pestujú túto kultúru - a toto kakao dodnes.
Na pestovaní kakaa sa podieľa viac ako 400 drobných poľnohospodárov z kmeňa Quecha (potomkovia Mayov). Kakao zohrávalo hlavnú úlohu už vo vysokej kultúre Mayov a ich potomkovia túto hodnotu pestujú dodnes.
Zloženie: kakaová hmota Guatemala, surový trstinový cukor, kakaové maslo.
Chuťové tóny: intenzívne kakao so sladovými až ovocnými tónmi, vlašský orech.
Môže obsahovať stopy orechov a mlieka.
Dodatočné parametre
Kategória: | Tmavé čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Bez sóji, Organické, BIO |
Druh: | Tmavá |
Procento kakaa: | 70 |
Dovozca pre SR: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.