⭐🚚 Aktuálna doba doručenia je 2-4 pracovné dni 🚚⭐

Georgia Ramon - Mexico Almendra Blanca 91% BIO

Kód: 4332
Bean To Bar Limitovaná edice
Značka: Georgia Ramon
€9,50 €8,48 bez DPH
Skladem
Možnosti doručenia

Vysoko kvalitná čokoláda vyrobená z bielych kakaových bôbov Criollo. S tónmi karamelu, orechov a ovocia je to vynikajúca pochúťka z Tabasca v Mexiku.

Detailné informácie

Podrobný popis

"Almendra Blanca" znamená v preklade "biela mandľa". Biela farba týchto špeciálnych kakaových bôbov dodáva hotovej tyčinke svetlejší vzhľad napriek vysokému obsahu kakaa.

Toto špeciálne biele kakao pochádza z 30-hektárového pozemku, ktorý spoločnosť Agrofloresta využíva na školenia domorodých drobných farmárov zapojených do projektu Selva Tabasqueño. V roku 2014 Hugo Francisco Chávez a jeho priatelia založili spoločnosť Agrofloresta Mesoamericana s cieľom premeniť degradované územie na rozmanitý kakaový les, ktorý sa využíva ako demonštračná farma na ekologické pestovanie kakaa v agrolesníckom systéme s využitím miestnych drevín.

Na farme sa pestuje desať miestnych odrôd kakaa, ktoré sú výsledkom desaťročia trvajúcej selekcie pôvodných kakaovníkov. V súčasnosti predstavujú jedny z najlepších kakaových odrôd Criollo Tabasqueño, všeobecne známe ako Almendra Blanca, pretože väčšina týchto kakaových bôbov má biele zrná.
Keďže niektoré kakaové bôby Criollo Tabasqueño s fialovými zrnami vykazujú aj vynikajúce chuťové vlastnosti, farma nezachováva len biele kakaové bôby, takže konečné dávky obsahujú približne 70 % bielych bôbov.

Dostupnosť je obmedzená na objemy okolo 1 tony ročne. Z úrody v roku 2021 išlo do Európy len približne 400 kg.

Zloženie: kakaové bôby, surový trstinový cukor, kakaové maslo.
Chuťové tóny: karamel, orechy a tropické ovocie.

Môže obsahovať stopy mlieka a orechov.

Dodatočné parametre

Kategória: Tmavé čokolády
Hmotnosť: 0.05 kg
Alergeny: Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Bez sóji, Organické, BIO
Procento kakaa: 91
Dovozca pre SR: Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

georgiaramon_webversion

založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky

Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.

Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.

Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.

DSC_1500_1280x1280@2x

TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.