Georgia Ramon
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.
Tmavá čokoláda z Dominikánskej republiky, okorenená čiernym malabarským korením z Indie a korením Kubeben z Indonézie. Jemné, ale lahodne pikantné.
Kakaové tóny horkej čokolády sú rozmanité a intenzívne. Pražené arómy, ako aj slad, vlašské orechy a citrusové plody spolu vytvárajú chuťové predstavenie s dlhým záverom. Viac!
Čerešne a černice s nádychom korenistej smotany, to sú chute kakaa Jolomijix z okraja národného parku Sierra de las Minas, jedinečnej biosféry UNESCO.
Tmavá krémová s harmonickou chuťou sultánok, banánov a orechov charakterizuje toto Trinitario z Hondurasu. Čokoládová vôňa a chuť sú intenzívne a dlhotrvajúce.
Vysoko kvalitná čokoláda vyrobená z bielych kakaových bôbov Criollo. S tónmi karamelu, orechov a ovocia je to vynikajúca pochúťka z Tabasca v Mexiku.
Stránka 1 z 2 - 34 položiek celkom