Blanxart Congo Tmavá 82 % BIO
Kód: 4609Detailní popis produktu
Blanxart Congo 82% BIO
Série Classic a Premium Origins představuje výběr čokolád Blanxart pro nejnáročnější gurmány. Tyto tabulky byly vytvořeny s cílem zdůraznit aroma a charakter kakaových bobů z různých vzdálených koutů světa.
Tato velmi oblíbená bio hořká čokoláda s obsahem kakaa 82 % je vyrobena z kakaových bobů Forastero sbíraných v pohoří Rwenzori v tropické oblasti východního Konga. Aromatická čokoláda s velmi jemnou texturou.
Mezi východoafrickými savanami a hustými deštnými pralesy v povodí Konga, přesně na rovníku, leží původ těchto kakaových bobů. Tyto boby rostou na úpatí pohoří Rwenzori – někdy označovaného jako Měsíční hory, mytický pramen Nilu – kde mírné klima a jedinečné terroir dodávají kakaovým bobům ovocnou chuť.
Chuťové tóny: ovocné, s tóny červeného ovoce a citrusů, které se dokonale kombinují s jemnějšími bohatšími praženými tóny kávy, dřeva a ořechů.
Složení: kakao, cukr, kakaové máslo.
Veganské a bez lepku.
Může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů, sezamu a sóji.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tabulková čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.08 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Organické |
Druh: | Tmavá |
Procento kakaa: | 82 |
Dovozce pro ČR: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslná čokoláda z kakaa jednoho původu.
NAŠE HISTORIE
Tradice a výroba čokolády z jiného století.
Bylo to v dubnu 1954, kdy se mistr čokolády Francesc Agrás vydal na dlouhou cestu nejlepšími cukrárnami v Evropě.
Jeho vášní pro dokonalost v řemeslných cukrovinkách bylo semínko, které vedlo k založení jedné z nejznámějších katalánských továren na čokoládu: Bombons Blanxart.
Všechno to začalo ve skromné dílně v sousedství Les Corts (Barcelona) a plněním snu: přinést do čokolády ty nejlepší kakaové boby z Ghany, Konga a Guayaquilu.
OD BOBU K ČOKOLÁDĚ
Dokonalost naší řemeslné čokolády.
Bean to Bar (od bobu k čokoládě) je název procesu, který začíná, když řemeslník vybere kakaové boby a zpracuje je na čokoládové tabulku nebo čokolády, které sám zabalí a prodá.
Jedná se o proces řemeslné výroby, který vyžaduje zvláštní znalost produktu, trpělivost, prioritu v kvalitě a ochotu nabídnout labužníkovi to nejlepší kakao.
Blanxart je tomuto přístupu věrný a spoléhá na kakao jednoho původu pro čokoládu vynikající kvality.