Tmavé čokolády
Buď ji milujete nebo nesnášíte – to je úděl tmavé čokolády. Jsme si ale jisti, že stejně jako my ji milujete a nemůžete se jí nabažit. Pokud hledáte kvalitní mlsání, jste na správném místě. U nás najdete jak Bean to Bar čokolády, tak také jedinečné Single Origin.
Abyste si nemuseli lámat hlavu s originálním dárkem pro vaše blízké, připravili jsme vám dárkové balení těch nejlepších čokolád, které se rozplynou na jazyku a zanechají na něm lahodnou hořkou stopu.
Hořká chvíle nemusí být vždycky špatná, naše čokoláda promění tuto metaforu v aromatický a nezapomenutelný zážitek.
Objev století – tmavá čokoláda
Hořká čokoláda má své kořeny opravdu hluboko – čokoládový nápoj pili Mayové a mexické kmeny. Do Evropy se dostala díky mořeplavci Hernánu Cortésovi a dostupná byla dlouhá léta pouze pro členy královské rodiny. Po Evropě se začala tmavá čokoláda šířit během 17. století.
První oficiální továrna na čokoládu vznikla ve Spojeném království v roce 1728, později také v Bostonu v USA. Ovšem první tabulka hořké čokolády vznikla o několik desetiletí později ve Spojeném království, konkrétně v roce 1874.
Než se však mohla stát tmavá čokoláda oblíbenou, zrodila se sladká hvězda „mléčná čokoláda“. Trh si oblíbil mléčnou čokoládu pro její sladkou chuť a tmavá čokoláda byla upozaděna.
Hořká čokoláda a zdraví
Benefity v pojídání tmavé čokolády začali lidé brzy pociťovat. Na území Česka byla čokoláda k dostání pouze na lékařský předpis. A to až do konce 19. století. Díky tomu, že tmavá čokoláda obsahuje vysoké množství flavonoidů, jenž produkují oxid dusnatý. Ten uvolňuje cévy a žíly a snižuje krevní tlak. Hořká čokoláda obsahuje také velké množství minerálů, přispívá ke kvalitě spánku a pomáhá zlepšovat nejen imunitu, ale také zuby a kosti. Oproti mléčné a bílé, obsahuje tmavá čokoládá méně cukru a žádné mléko.
Nejprodávanější
Značky
Procento kakaa
Vychutnejte si tuto limitovanou tabulkovou čokoládu s rumem Don Papa.
Jemné pomalu pražené lískové oříšky té nejvyšší kvality spojené se 70% čokoládou.
Tato tabulka čolády je opravdu něco velmi zvláštního. Svěží farmy v Dominikánské republice poskytují kakao i rum pro tuto vynikající čokoládu. Cukr a kakao používané k výrobě...
Kakaové tóny hořké čokolády jsou rozmanité a intenzivní. Pražená vůně, stejně jako slad, vlašské ořechy a citrusové plody vytvářejí v chuti podívanou s dlouhým závěrem. Ještě více!
Přidali jsme místní skořici, čerstvě sklizenou z kůry skořicovníku.
Prémiová tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových kakaových bobů. Ručně sbírané kakaové boby Single origin Jemné čokoládové tóny
Ekologicky pěstované kakao v této tyčince pochází ze Zorzal Cacao, zemědělsko-lesnického prostředí a ptačí rezervace o rozloze 1019 hektarů dominikánského lesa. V této 100%...
Držitel několika ocenění. Jemná řemeslná čokoláda s krásně vyváženou chutí ekologicky pěstovaného kakaa. Tóny švestek, pomerančové kůry a lískových oříšků.
Vysoce kvalitní čokoláda z bílých kakaových bobů Criollo. S tóny karamelu, ořechů a ovoce je to vynikající pochoutka z Tabaska v Mexiku.
Jedinečná hořká čokoláda s maniokem! Chuťový zážitek z Karibiku s tóny rozinek, švestek a fíků. Kakao použité k výrobě této čokolády pochází z ekologicky certifikovaného...
Čokoládový dárek
Z naší bohaté nabídky si vybere i ten největší mlsoun. Odměňte se kvalitní tabulkou hořké čokolády nebo z ní upečte vynikající dezert. Tmavá červivá čokoláda potěší jedlíky, kteří rádi experimentují s novými chutěmi. Hořká čokoláda s výraznými tóny drcených bobů je v naší nabídce připravena pro opravdové fajnšmekry.
Abychom vám usnadnili práci s balením čokolád, poskládali jsme pro vás tabulkovou čokoládu do dárkového balení, které hraje všemi barvami a pestrými vzory. Balení obsahuje tmavou čokoládu obohacenou těmi nejlepšími příchutěmi.