Naïve Kefir 50%
Code: 4284Product detailed description
Milk chocolate with kefir
Domantas says: “Kefir is the victory of milk over time. In Lithuania, we have a centuries old traditon of making kefir, a true culinary heirloom product. Kefir contains high levels of probiotics, caused by the benign bacteria and yeasts which ferment the milk. The kefir-mother is inherited by the next generation to ensure this fizzy milky drink survives. I decided to create something authentic and unorthodox by mixing kefir with chocolate. The living micro-organisms ensure this chocolate ripens like good cheese – its taste will develop over time. How timeless is that?
Forager Collection
Chocolatier Domantas Uzpalis says: “The Forager Collection is extremely complex and contains many layers. First, I separate all the ingrediens, and then I recombine them to create a chocolate bar with – I would say – patented flavours. Unique. With this collection I have developed a new way to combine intensely tasteful local products into chocolate bars, in which by nature the complex aromas of cocoa are already present.”
The cocoa beans Domantas uses come from El Ceibo, Bolivia.
Ingredients: cocoa* (50%), sugar*, cocoa butter*, kefir*, milkpowder from grassfed cows*.
* = organic
Contains milk. May contain traces of nuts, sesame and peanuts.
Additional parameters
Category: | Milk chocolate |
---|---|
Weight: | 0.057 kg |
Allergens: | Gluten-free, No soy |
Druh: | Mléčná |
Percentage of cocoa: | 50 |
Importer: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
V malém městečku na východní straně Litvy vyrábí Chocolate Naive své Bean to Bar čokolády.
Každé ráno čokoládový mistr pečlivě pečuje o čerstvost kakaových bobů, jejichž lahodná vůně jemně probouzí obyvatele města. Stejně jako před stovkami let se kakaová zrna pomalu válí a konšují, aby uvolnila svou mimořádnou vůni ovoce, ořechů a květin v jemně hotové čokoládové tabulce. Tyto ručně vyrobené tabulky jsou později uloženy, aby vyzrály a vytvářely komplikovanou řadu chutí a koření.
V Chocolate Naive, jednom z pouhých 200 takových producentů po celém světě, začíná produkční cyklus sušeným kakaovým bobem. Špičkové kakaové boby jsou pečlivě vybírány z výjimečných farem. Poté jsou transportovány starými námořními cestami do Evropy a nakonec do Litvy, domov Chocolate Naive. Pro nás jsou nejdůležitější dva klíčové principy. Nejprve pracujeme pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi na světě. Zadruhé se snažíme stát se řemeslníky světové úrovně při práci s tímto typem vynikající výroby. Naive vyrábí čokoládu způsoby, které pomáhají odhalit charakter konkrétního kakaového bobu. Čokoláda se konečně rodí po pečlivé analýze chuti, barvy, vůně a struktury. Již nějakou dobu naše výrobky uvádějí Litvu na mapě jídel jako vycházející hvězda gurmánské čokolády na světě.
Zažijte kousek tajemství
pro tebe.